Op zoek naar een accountant mét een duidelijke accountants verklaring?

O

Voor het eerst een accountant in dienst genomen? Dan zijn er een aantal zaken waar je je in moet lezen. Denk hierbij aan de termen die een accountant in zijn accountants verklaring kan gebruiken, maar ook aan een jaarrekening. Het is belangrijk dat je weet wat er moet gebeuren door een accountant voordat je hem of haar aanneemt. Daarnaast is het ook slim om van tevoren te kijken hoeveel uur je hebt staan voor een eventuele accountant.

Het middel tussen werkgever en accountant

Het belangrijkste onderdeel voor jou als werkgever is de accountants verklaring. Hierin staat namelijk de uitleg over de financiële administratie. De administratie kan uit veel verschillende dingen bestaan en door middel van een accountants verklaring kan er een duidelijk beeld worden geschetst voor de werkgever. Wanneer er een jaarrekening wordt opgesteld en je hebt hier zelf helemaal geen ervaring mee, dan kan je door middel van de verklaring toch wat wijzer worden uit alle cijfertjes. Ook als boekhouding niet je sterkste vak is kan je met een accountants verklaring er toch misschien iets van snappen. Dus zorg ervoor dat je een accountant aanneemt, waarvan de verklaring duidelijk en overzichtelijk is. Zo weet je dat de persoon in kwestie dit ook is en zullen er niet snel fouten worden gemaakt.

Ook voor advies bij een accountant

Daarnaast zal een accountant altijd een soort zwijgplicht hebben wanneer hij of zij bij jou in dienst is. Ze mogen niet zomaar hun werk met andere delen. Ze mogen de informatie die zij achterhalen enkel binnen het bedrijf houden en het liefst alleen met de werkgever delen. Hiernaast kan een accountant ook zeer goed advies geven wanneer hierom wordt gevraagd. Dit advies zal objectief zijn en zal vooral vanuit de cijfers worden gegeven. Ook zullen zij je helpen met het op orde brengen van je financiën wanneer dit nog niet het geval is.