Tips voor een betere internetverbinding d.m.v. pigtails

T

Tips voor een betere internetverbinding

Het kan gebeuren dat er zowel thuis als op het werk geen voldoende internetverbinding is. Het probleem kan zijn dat er teveel mensen tegelijk op de internetverbinding zitten, maar het kan ook zijn dat je een oudere verbinding hebt. En nu denk je waarschijnlijk, hoezo oud? Want het internet bestaat nog maar ongeveer 20 jaar. Maar in die 20 jaar is een hoop veranderd. Zo zijn we van een ingewikkelde kabelverbinding naar een super snelle draadloze verbinding gegaan. Ik ga een aantal tips geven om tot een betere verbinding te komen, en daardoor minder frustraties krijgt. Er zullen een aantal termen als Pigtails en glasvezel voorbij komen, maar dat zal ik uitleggen.

Tip 1

Ten eerste is het altijd goed om bij je internetleverancier te kijken voor welke internetsnelheid betaalt. Voor de provider geldt natuurlijk dat hoe meer je betaalt hoe meer je krijgt. Simpel gezegd, misschien betaal je te weinig voor wat je zou willen.

Tip 2

Je kan ook kijken naar de soort verbinding die je hebt, misschien beschik je over een oude verbinding. Vroeger had je natuurlijk de oude verbinding via de kabel, die is veruit verouderd, ook na pas 20 jaar. Tegenwoordig werken we met pigtails en glasvezel. Deze verbinding is een stuk sneller en betrouwbaarder. De pigtails zijn soort tussenkabels van het kastje en de glasvezelkabel. Deze pigtails zorgen ervoor dat de internetverbinding minder wordt verstoord en dat er daardoor minder storingen zijn. Ook hapert het internet dan niet.

Conclusie

Mocht dit nu op je werk gebeuren. Vraag aan je leidinggevende of zij al werken met de pigtails. Dit kan een hoop verbetering schelen. Jij kan gewoon vrijuit aan het werk. Dit zonder irritaties en het elke herstellen van jouw internetverbinding.

De tweede tip is een goedkopere oplossing om een betere internetverbinding te hebben. Om nu per maand meer te gaan betalen aan je provider kan een oplossing zijn, maar het is wel de dure optie.