Goedkoper uit Met Groene Stroom

G

Groene energie is natuurlijk beter voor het milieu. Maar je bent er bij sommige bedrijven, bijvoorbeeld Vandebron, ook goedkoper mee uit. Maar wat is groene stroom nou precies? Op wat voor manier verschilt groene stroom van “gewone” stroom? Waarom kan het soms goedkoper zijn dan gewone netstroom? Hoe wordt die groene stroom nou eigenlijk opgewekt? Wat heb jij er als klant voor een voordeel aan om over te gaan op groene stroom? En wat zijn nou de dingen waar je op moet letten als je over wilt stappen naar een energieleverancier die je kan voorzien van groene stroom? Hierover wil je misschien wel wat meer informatie voordat je besluit over te stappen op groene stroom. Daarom hebben wij hieronder wat dingen voor je op een rijtje gezet.

Wat Is Groene Stroom?

Groene stroom is duurzame stroom. Daarom is het onder de naam duurzame stroom ook wel bekend. Dat de stroom duurzaam is betekend dat de energie gewonnen wordt uit energiebronnen die niet uitgeput kunnen worden. Op het moment komt er nog veel stroom van energiebronnen die de aarde wel uitputten. Denk hierbij aan olie, fossiele brandstoffen, kernenergie, kolen en gas. Deze putten niet alleen de aarde uit maar tasten haar ook aan. Duurzame energiebronnen daarentegen zijn altijd aanwezig en kunnen dus niet worden uitgeput. Tevens berokkenen ze de aarde geen schade.

Wat Zijn Groene Energiebronnen?

Er zijn verschillende soorten duurzame energiebronnen. Eentje hiervan is windenergie. Door middel van die smalle hoge windmolens die je soms als groepje in een windmolenpark ziet staan wordt wind omgezet in energie. De wind waait hier in Nederland altijd en is dus een erg goede manier om energie te winnen. Een andere energiebron die vaak gebruikt wordt is waterenergie. Dit wordt hier in Nederland niet heel veel gedaan maar vroeger waren watermolens al een goede manier om een bepaalde machine te laten werken. Nog steeds gebruiken we in geringe mate de waterkracht en zetten die om in energie. Een laatste manier van energiewinning is zonne-energie. Zonne-energie wordt opgewekt door zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen overal geplaatst worden. Het zet de warmte en kracht van de zon om in energie die je in huis kunt gebruiken.

Goedkoper uit met Groene Stroom

In sommige gevallen ben je per maand goedkoper uit met groene stoom. Energiemaatschappijen snappen steeds meer het belang van deze stroom. Goedkoper uit kunnen zijn is vooral het geval met zonne-energie. Je kunt namelijk zelf je eigen persoonlijke zonnepanelen op je dak laten installeren. Die voorzien je dan in ieder geval voor een deel van de energie die je nodig hebt om de apparaten in je huis gaande te houden. Er is namelijk vaker zon dan je denkt. In de mooie zomermaanden kun je zelfvoorzienend zijn waardoor je dan helemaal geen stroom van je energieleverancier nodig hebt. En er is zelfs de kans dat je ook eens een keertje wat energie terug kunt sturen naar de energiemaatschappij. Op die manier scheelt het heel wat en bespaar je aardig wat op je energierekening.