Tips voor een gezonde lifestyle

T

In het dagelijks leven rennen we vaak van hot naar her en is het een wonder wanneer er een gaatje in de agenda is. Werken, genoeg tijd doorbrengen met je partner, je sociale netwerk onderhouden en dan ook nog momenten vinden om tijd voor jezelf te nemen. In al die drukte schiet gezond leven er te vaak bij in. Toch hoeft een gezonde lifestyle echt niet zo moeilijk te zijn: kleine aanpassingen leiden er vaak al toe dat je beter in je vel gaat zitten en dat ook uitstraalt. Wil jij een gezonder leven leiden? Lees dan snel verder voor onze tips om een gezonde lifestyle te leiden!

Bewegen wanneer de mogelijkheid zich voordoet

Als je er al een hele werkdag of schooldag op hebt zitten, is het logisch dat je niet heel gelukkig wordt van het vooruitzicht aan een rondje hardlopen of zwoegen op de crosstrainer. Het is nu eenmaal verleidelijk om je dan op de bank neer te vleien, met een glas wijn in je ene hand en de afstandsbediening in de andere. Wil je toch genoeg beweging krijgen? Zorg dan dat je ieder moment benut! Pak de trap in plaats van de lift, ga op de fiets in plaats van met de tram… Het zijn kleine dingen, maar samen maken ze echt wel wat uit! Weet je van jezelf dat je in de avond echt geen puf meer hebt om te bewegen? Plan dan sportsessies in in de ochtenden. Zo weet je zeker dat je, fris en fruitig, je work-out tenue zult aantrekken en niet vroegtijdig zult afhaken met smoesjes.

Eet gezond: kweek je eigen groenten in een kweektent

Minstens zo belangrijk als genoeg bewegen, is gezond eten. Wanneer je dagelijks urenlang op de loopband staat en nooit de lift neemt, zul je alsnog niet fit en gezond worden als je ook iedere dag kilo’s junkfood naar binnen werkt. Gezond eten hoeft echt niet moeilijk te zijn! Veel supermarkten bieden nu speciale verspaketten aan waarbij alle ingrediënten voor een gezond gerecht in een doos bij elkaar zijn gestopt. Zo hoef je alleen maar de instructies te volgen om een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Wil je meer? Dan is het een idee om je eigen groenten te kweken in een

kweektent! Er zijn tal van mogelijkheden; van aardappelen of courgettes tot pompoenen! Het grote voordeel van kweektenten is dat je jouw groenten en fruit binnen kunt verbouwen. Je hoeft je dus niet druk te maken om het weer, maar kunt gegarandeerd genieten van heerlijk vers eten. Zo leuk kan een gezonde levensstijl zijn!