FTTH

F

Een bekende afkorting binnen de bekabeling is FTTH. Dit staat voor Fiber To The Home. Dit betekend eigenlijk alles wat nodig is, om glasvezelkabels aan te leggen tot bij jouw thuis. Dit is dus de laatste verbinding van de glasvezelkabel. Het laatste gedeelte van de verbinding is die van glasvezel. Dit is de verbinding van de wijkverdeler/wijkcentrale tot de woning. Deze term wordt niet heel vaak gebruikt omdat hij erg technisch is en onbekend. Er zijn bepaalde technieken achter deze kabels te ontdekken. Op onze website kunt u alles vinden van deze methode. Ook gaan we in over de voordelen van dit systeem en welke technieken hierachter schuilen.

De techniek achter de FTTH

Door zogeheten glasvezelverbindingen worden een verbinding mogelijk gemaakt tussen de FTTH. Voor een verbinding zoals deze zijn meerdere varianten beschikbaar. Zo is er de single-mode fiber en een Multi-mode fiber. Wanneer we het hebben over de verbinding tot in uw huis, gaat het over de single mode fiber. Dit is nu eenmaal de meest gebruikte variant en men is erachter dat deze het beste werkt. Het meest belangrijke van de verbinding is dat er een grote snelheid verwezenlijkt wordt. Er zijn zelfs lange verbindingen mogelijk die een snelheid hebben tot wel 10 Gbit per seconde. Dit betekend dat hij iedere seconde dit kan versturen. Er zijn meerdere varianten die we gaan bespreken die over dit onderwerp gaan.

Verschillende varianten

De verbinding van FTTH heb je in verschillende varianten. Zo hebben we Fiber To The Node/Neighbourhood. Dit is de glasvezelverbinding tussen centrales. Daarnaast hebben we ook verbindingen die naar een wijkverdeler gaat. Een andere versie is de Fiber To The Building. Deze stuurt de kabel van de wijkverdeler naar het huis. Dit kan natuurlijk ook naar een bedrijf zijn. De laatste versie is de verbinding naar het kantoor.