Poedercoaten – Een heavy-duty beschermlaag!

P

Voor metaalproducten die gevoelig zijn voor corrosie is het enorm belangrijk een goede beschermlaag te hebben. Wellicht dat u daar al ervaring mee heeft of de nadelen al hebt ondervonden. Daarom is het een goede keus een heavy-duty beschermlaag aan te brengen op het product. Denk bijvoorbeeld aan het poedercoaten van het product. Daarbij is het coaten van uw product helemaal van deze tijd en bied het veel voordelen ten opzichte van de alternatieven.

Bent u er nog niet helemaal over uit wat voor u de beste oplossing is. Laat u dan zeker adviseren! De specialist heeft namelijk de nodige keus in huis om uw te begeleiden naar de juiste keus op een weloverwogen manier. Hierdoor bent u er zeker van dat u de juiste coating aanbrengt op uw product.

Poedercoaten

Het aanbrengen van een beschermlaag op metaalproducten is niet nieuw. Daarentegen is het poedercoaten van uw product wel een redelijk nieuwe techniek. Misschien dat u er nog niet van gehoord heeft. Daarom leggen wij u graag uit wat er dan gebeurt met uw product!

Allereerst zal uw product gereinigd moeten worden voor een goede hechting. Dit wordt voornamelijk gedaan door het alkalisch te ontvetten en ijzerfosfateren. Hierdoor is het metaal brandschoon en heeft de coating een gegarandeerde kans van slagen.

Het proces zelf

Nadat de voorbereiding is afgerond, kan het poedercoaten beginnen! Het product word positief geaard aan de productielijn. Daarna zal er met een poederpistool negatief geladen poeder opgespoten worden, dit vereist veel precisie. Door de statische elektriciteit die hiermee gecreëerd word, blijft het poeder als het ware aan het product kleven. Daarna wordt het product in de oven geplaatst waardoor de poeder uitvloeit tot een krachtige beschermlaag. Op de website vindt u ook een video van dit proces zodat u alvast een beeld hebt bij wat er gebeurt!

Contact

Bent u benieuwd naar wat voor u de mogelijkheden zijn van poedercoaten of ontvangt u liever specialistisch advies? Lees dan snel verder op de website en neem contact op voor antwoord op al uw vragen!