Barista worden kan al binnen een dag

B

Veel mensen zijn van mening dat je koffie en koffie hebt. Je hebt koffie dat kant en klaar uit de automaat komt. Deze koffie is meestal niet al te lekker en meestal neem je er ook geen meerdere van. Verder heb je nog wel echte koffie. Deze wordt door professionals gezet die precies weten wat ze doen. Ook maken ze het met verse producten, oftewel goede bonen. Het lijkt altijd echter wel een hele kunst om net zoals een barista goede koffie te kunnen zitten. Nu kan je echter zelf ook barista worden! Je kan nu namelijk een cursus volgen die maakt van jou binnen een dag een barista! Lees snel verder over de verschillende cursussen.

Barista worden begint bij de basis cursus

Zoals bij veel dingen geldt dat oefening baart kunst. Net zoals dat een goede basis, de fundering is voor vaardigheden. Daarom begin je bij het barista worden ook met de basis cursus. Hier worden bepaalde vaardigheden aan geleerd die je in het begin nodig hebt. Zo leer je hoe je met de machine om moet gaan en hoe je bijvoorbeeld de bonen moet malen. Ook leer je over verschillende eigenschappen van de bonen en over het opschuimen van melk. Dit zijn een aantal dingen die elke barista moet weten. Wanneer je deze cursus behaalt hebt, dan is het mogelijk om het een stapje verder te doen.

Barista worden op hoger niveau

Je kan het natuurlijk houden bij de basis cursus, maar je kan het ook nog doorpakken! Zo kan je er ook voor kiezen om de gevorderden cursus te volgen. Hier leer je nog meer vaardigheden die een barista eventueel nodig zou kunnen hebben. Zo leer je meer over de eigenschappen van bonen en wat het eventueel zou kunnen beïnvloeden. Ook leer je meer over latte art en het schenken van veel verschillende koffie soorten.