Werken als hovenier in Limburg

W

Heeft u een passie voor de natuur? Houdt u ervan om altijd buiten te zijn? Dan is hovenier een passende job voor u. Hovenier is een ander woord voor een tuinman. Het lekker buiten zijn en aan de tuin werken is dus precies wat een hovenier doet. Fijn dus dat er in Limburg over het algemeen meer grond beschikbaar is om te onderhouden dan bijvoorbeeld in de steden. Hovenier is een vakmanschap en liefde voor de natuur is een must. U bent niet alleen een tuinman, maar kunt ook tuinen ontwerpen. Er komen vele werkzaamheden kijken wanneer u de functie hovenier draagt. In een brede zin kunt u werkzaamheden verwachten zoals: beplanting, bestrating, boomverzorging, borders ontwerpen, beregingssystemen aanleggen, onkruidbestrijding, het gazon aanleggen, tuinterras aanleggen, schuttingen en erfafscheidingen plaatsen en natuurlijk vijvers aanleggen.

Dit zijn de werkzaamheden die kunnen voorkomen. Maar u moet ook kunnen meedenken met enkele principes al hovenier. Zo moet u ervoor zorgen dat elk project een juiste balans heeft tussen:

  • Groen en verharding
  • Hoge en lage elementen
  • Rust en privacy
  • Werken en genieten

Tips voor een beginnende hovenier

Door de punten hierboven goed te combineren moet de tuin voor uw klant een rustgevende plek geworden. En dat is natuurlijk wat je bij elke klant wilt, dat zij zich op zijn gemak voelen in de tuin die u gemaakt heeft. Het maakt niet uit of het een kleine of een grote tuin is. Er moet een balans zijn zodat de klant wordt achtergelaten met een goed gevoel. Het mooiste is natuurlijk dat de klant zelfs in de winter nog het liefst in de tuin gaat zitten. Daarnaast zorgt preventief tuinonderhoud er voor dat het ontwerp niet verloren gaat. Dit zou natuurlijk zonde zijn. Tuinonderhoud is hierbij een weder verkoop om de klant als klant te behouden. Tuinonderhoud Venrayen omstreken is een goede dienst om als beginnende hovenier dit op te pakken. Tuinonderhoud is een dienst die altijd terug komt. Elke tuin moet onderhouden en is een goede start om de kneepjes van het vak te leren.