Luxe positie voor klusbedrijven

L

Het zal niet onopgemerkt voor je zijn, maar de economie draait de laatste jaren echt op volle toeren. Dit is bijvoorbeeld te zien aan een dalende werkloosheid en aan een stijgende welvaart. Mensen hebben steeds meer de financiële ruimte om leuke dingen te doen en hun welzijn te verhogen. Een opvallend gevolg van de stijgende economie is dat er steeds meer wordt verbouwd en gebouwd. Mensen kiezen er voor om een huis te bouwen of om hun eigen huis te verbouwen omdat het vertrouwen in de economie groot is waardoor mensen durven te investeren. Daarnaast is de rente op leningen op dit moment historisch laag. Hierdoor is het aantrekkelijk om juist op dit moment een financiering af te sluiten om een woning te bouwen of te verbouwen. Dat steeds meer mensen voor een van deze opties kiezen, heeft grote gevolgen voor de klusbedrijven. De vraag naar klusjesmannen stijgt namelijk erg snel.

Te kort aan klusjesmannen

Woon je bijvoorbeeld in de regio van Valkenswaard en ben je op zoek naar een klusbedrijf in Valkenswaard, dan zal je wel gemerkt hebben dat het niet gemakkelijk is om aan een klusbedrijf bij jou uit de buurt te komen, of je hebt gemerkt dat er erg lange wachttijden zijn. Dit komt omdat er op dit moment een te kort is aan klusjesmannen. Voor de klusjesmannen is dit erg voordelig want zij hebben meer dan genoeg werk en kunnen zelfs meer geld vragen voor hun werkzaamheden.

Moeilijk om personeel te werven

Doordat er een erg grote vraag is naar klusbedrijven, is het voor de bedrijven belangrijk om voldoende personeel te hebben. Dit is vaak lastig. Toch doen de bedrijven er alles aan om voldoende personeel te komen. Zoek maar is op vacature klusjesman op vacaturewebsite monsterboard en je zult talloze vacatures tevoorschijn zien komen.