Welke vloer past bij jou?

W

Een vloer is toch al gauw één van de eerste dingen die je opvalt wanneer je een huis binnenkomt. Mensen vinden het daarom dan ook belangrijk dat ze mooie vloer in huis hebben. Ook vinden ze het belangrijk dat vloer uitnodigt en dat die er mooi en verzorgt uitziet, dus geen oubollige vloer met overal krassen of een houten vloer waarbij je eigenlijk altijd je schoenen aan moet houden, omdat je anders kans loopt op splinters in je voet.

Laminaat

Een optie voor een nieuwe vloer is laminaat. Een belangrijke reden waarom steeds meer mensen voor laminaat kiezen is dat ze het er verzorgd vinden uitzien en het vrij makkelijk aan te leggen is. Ook heeft laminaat een uitstekende prijs- kwaliteitshouding, het kost bijvoorbeeld aanzienlijk minder dan een parketvloer. Een ander voordeel is dat laminaat duurzaam is vaak tot wel 25 jaar meegaat. Ook is laminaat meer slijtvast en vochtbestendig dan andere vloeren

Houten vloer

Toch zie je nog vaak mensen met een houten vloer, dit omdat het wat meer natuurlijks heeft dan bijvoorbeeld een laminaat. Ook zijn bijvoorbeeld krassen en andere beschadigen makkelijker te herstellen bij een houtenvloer dan dat bij een laminaat het geval is. Vaak geeft een houten vloer het interieur van een huis een bepaalde sfeer wat mensen aantrekkelijker vinden. Wel zal je meer tijd kwijt aan het onderhoud van een houten vloer.

Extra opties

Is alleen een vloer nog niet goed genoeg voor je? Dan bestaan er altijd opties om de vloer ‘uit te breiden’. Zo kan je ervoor kiezen om je vloer te voorzien van vloerverwarming zodat je nooit meer koude voeten hoeft te hebben in huis. Echter bestaat er tegenwoordig ook vloerkoeling, dit is iets waar veel mensen nog niet echt bekend mee zijn. Vloerkoeling zorgt ervoor dat de vloer altijd iets onder kamertempratuur blijft.