Hoe groupage, de export efficiënter maakt

H

Verschillende transportmogelijkheden

Voor het vervoer van goederen zijn er verschillende transport manier mogelijk om het pakteje van A naar B te vervoeren. Wanneer je veel goederen tegelijk wil vervoeren als bedrijf, maar je niet goed weet welke regels er allemaal zijn en wanneer je dit het beste kan doen, is het handig om een expediteur in te schakelen. Deze helpt jou met het vervoeren van je goederen en geeft advies over wat de goedkoopste, efficëntste en snelste manier is om jouw goederen te vervoeren.

Groupage en andere diensten

De expediteur neemt veel taken van jou over zoals de administratie van het hele gebeuren. Er worden contracten door hem of haar opgesteld, hij of zij maakt de vrachtbrief helemaal op en zorgt ook voor het afrekenen van alles. Verder worden de verzekeringen van de goederen geregeld, wordt er naar de invoerrechten gekeken en geeft hij of haar nog meer advies over het gehele proces. Groupage is één van de diensten die ook aangeboden kunnen worden door de expediteur. Dit betekent dat er verschillende kleine zendingen bij elkaar in een container geleverd worden. Dit leidt tot forse kostenbesparingen.

Veel handiger

Wanneer je zelf het gehele proces moet regelen ben je er veel tijd en geld teveel aan kwijt. Wil jij graag dat alles tot in de puntjes van a tot z geregeld wordt? Schakel dan zeker een expediteur in! Wil je het toch zelf allemaal gaan regelen? Dan is het handig om advies te vragen van een expediteur zodat hij je op weg zou kunnen helpen. Zeker bij ladingen die ver vervoerd moeten worden raden wij wel aan om voor een expediteur te kiezen en dit niet allemaal zelf te willen regelen. Zij regelen zogezegd ook dingen als keuzes tussen groupage of een andere manier van transport waar je zelf niet zo snel over na zou denken. Bent u al om?