Prachtige beukenhaag omheining | Voor uw siertuin & privacy

P

Beukenhaag kopen? Beukenhaag of haagplanten zijn er in verschillende soorten en maten. Deze planten zijn dan ook erg geliefd vanwege de prachtige bladhoudende bladeren, de diversen kleuren in rood en groen. Maar natuurlijk ook vanwege de gunstige prijzen voor deze beukenhagen. Veelal worden twee verschillende termen door elkaar gebruikt namelijk; de beukenhaag en de haagbeuk. De plantensoort haagbeuk ook wel carpinus betulus genoemd en de beukenhaag Fagus Sylvatica zijn twee verschillende soorten planten die qua uiterlijk, maar ook qua verzorging andere behoeftes hebben.

Waarom een beukenhaag?

Wat voegt de beukenhaag aan uw tuin toe? In de eerste plaats natuurlijk privacy en beschutting, zoals ook andere hagen, maar de grote schoonheid van de beukenhaag is het prachtige kleurenpalet aan bladeren. Die veranderen ieder jaargetijde. De herfstkleuren zijn bij veel liefhebbers favoriet, en die kleuren blijven ook in de winter bewaard, omdat de beschutting ervoor zorgt dat ze er niet afwaaien. Daarnaast is een beukenhaag planten goed te doen. 

Verschillende soorten beukenhagen:

Rode beukenhaag | Fagus sylvatica atropunicea

Rode beukenhaag behoud de hele winter zijn bladeren. Deze zorgt deze prachtige rode beukenhaag, voor voldoende privacy het hele jaar door.

Groene beukenhaag | Fagus sylvatica

De meest voorkomende beukenhaag die veel wordt gebruikt in Nederland, is natuurlijk de groene beukenhaag. Deze beukenhaag is zeer gemakkelijk in gebruik, geeft een mooie omheining en wordt gemiddeld roimagend de 100-125 cm hoog.

Extra tips voor het planten van de beukenhaag!

Als advies wordt er aangegeven om gemiddeld 4 á 5 beuken per meter te planten voor een enkele rij. Voor een dubbele rij wordt er 7 a 8 stuks per strekkende meter geadviseerd. Zo krijgt u op een zo efficiënte manier een mooie opvulling van de beukenhaag, die snel mooi vol wordt. 

In welk seizoen kunnen de beukenhagen het beste geplant worden?

De beste tijd om de beukenhagen te planten, is in de maanden november tot en met februari. Ook kan het nog in de maand maart als laatste optie. De planten hebben dan vanwege het komende voorjaarsseizoen, maar weinig tijd om te groeien voordat het warme weer er weer aankomt.

Specialist in bomen en planten

Meer informatie nodig? Vinkbomen is een specialist in het kweken van bomen en planten, waaronder ook de beukenhaag. Bekijkt u gerust eens de webshop met de diversen prachtige bomen en planten. Ook kunnen zij u graag van informatie voorzien.

Groene beukenhaag, Fagus sylvatica