Tips voor het uitvoeren van gevelreiniging

T

Elk pand is onderhevig aan weersinvloeden van buitenaf. Dan zal het pand altijd te maken krijgen met vuilaanslag door regen, vocht, smog of kalk. Het is natuurlijk niet fraai als een mooi pand begint te verpauperen. Het ziet er op zijn minst lelijk uit als er overal vlekken op de gevel te zien zijn. Naast dat het geen fraai gezicht is, is het ook nog eens slecht voor het leefklimaat binnen. Er kan namelijk vocht doorslaan naar binnen. Dit komt omdat de gevel vocht doorlaat doordat de voegen niet meer goed zijn. Gevelreiniging en daarna impregneren, dat zorgt ervoor dat de gevel vochtdicht is voor langere tijd. Hoe je zelf de gevel kunt reinigen lees je hier.

Gevelreiniging tips

ER zijn diverse middelen verkrijgbaar om de gevel te reinigen. In speciaalzaken kan je ook vloeistoffen vinden die speciaal zijn ontwikkeld voor gevelreiniging. Dit soort producten zijn goed te gebruiken, maar hiervoor wordt over het algemeen ook een hoge prijs gerekend. Ander soorten producten kan je ook gebruiken. Je kan bijvoorbeeld met allesreiniger aan de slag met een borstel. Door de gevel goed in te borstelen zal veel vuil al van de gevel af komen. Ook ammonia, azijn of chloor. Denk er wel aan dat je met dit soort schoonmaakmiddel handschoenen en beschermende kleding aantrekt. Voor het vrijkomen van giftige dampen kan je ook beter een mondkapje en een beschermende bril opzetten. Houdt er ook rekening mee dat de planten die onder aan de gevel staan deze schoonmaakbeurt niet overleven. Haal deze dus eerst weg voordat je zelf aan de slag gaat met de gevelreiniging.

Professionele gevelreiniging

Wie het niet ziet zitten om zelf met allerlei middelen aan de slag te gaan, kan er ook voor kiezen om gevelreiniging uit te besteden aan een professionele schoonmaakpartij.