Luister hier eens naar

L

Wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan lawaai dan kun je gehoorbeschadiging oplopen. Vanaf 80 decibel kan geluid al schadelijk zijn. In Nederland hebben naar schatting bijna twee miljoen mensen last van tinnitus. Wat dat precies inhoudt is per persoon verschillend maar in veel gevallen betekent dat permanent piepende en suizende oren. En wie wil dit? Het is toch veel fijner om naar een mooi muziekstuk te luisteren zonder al die bijgeluiden. Daarom is het aan te raden om gehoorbescherming te dragen tijdens luidruchtige werkzaamheden of wanneer je je langdurig in een luide omgeving begeeft. Want het is niet mogelijk om te herstellen van gehoorschade, wel om te voorkomen!

Voorkomen is beter dan genezen

Ben je op zoek naar goede gehoorbescherming? Otoplastieken zijn een absolute aanrader. Een otoplastiek is een ander woord voor oordop op maat. De reden dat je het beste voor een op maat gemaakte gehoorbescherming kan gaan is, omdat je op die manier het optimale effect hebt. Wanneer je een korte klus aan huis hebt zou je uiteraard voor oorkleppen kunnen kiezen. Deze kleppen lijken een beetje op een uit de kluiten gewassen koptelefoon. Dat ziet er ook nog wel professioneel uit. Voor een wat grotere klus zou je misschien ook nog wel universele oordoppen kunnen nemen. Maar deze zullen verreweg niet het comfort bieden van op maat gemaakte oordoppen.

Otoplastieken vormen zich volledig naar jouw gehoorgang en sluit daardoor comfortabel aan. Daarbij geven de geluidsfilters van otoplastieken een veel betere geluidsbeleving. Dit is erg prettig bij het beluisteren van muziek. En het communiceren met collega’s gaat tevens een stuk makkelijker. Als je in de bouw of scheepvaart werkt kun je eens kijken op de website van Delftechniek. Zij leveren otoplastieken, maar hebben ook een ruim assortiment beschermende kleding en schoeisel.