Creatief met emmers

C

Ben je al heel je leven creatief? En wil je daar graag wat mee doen? Dan is hier de oplossing. Je kunt tegenwoordig namelijk leuke emmers met deksel bedrukken. Nu denk je, emmers? Ja, emmers. Dit is je kans om lekker creatief bezig te zijn. In dit artikel geven we je twee creatieve toepassingsmogelijkheden voor emmers.

Wereldkampioenschap voetbal 2018

De wereldkampioenschappen zijn in volle gang. Overal zien we vrolijke landenkleuren. Sommige mensen gebruiken nu de gekleurde emmers vanwege het WK. Met de gekleurde emmers kan je namelijk verschillende landen (vlaggen) samenstellen. Leuk om een bar mee te decoreren of een WK-promotieactie op te zetten. Ook zijn de emmers te gebruiken om een WK-spel te organiseren. Hoe je dat doet? Zet de emmers in de kleuren van een land naast elkaar op een rij. Leg een voetbal circa 10 meter van de emmers (is het spel voor jonge kinderen plaats de bal dan dichterbij). Probeer de emmers om ver te schoppen. Maak het eventueel moelijker door de emmers te vullen met water of zand. Zo worden de emmers een stuk zwaarder en vallen ze minder snel om. De emmer die blijft staan heeft het WK-voetbal gewonnen.  

Full Moon Party buckets

Mensen gebruiken de emmers ook voor een Full Moon Party. Een Full Moon Party is een feest afkomstig uit Thailand. Iedere maand verzamelen zo’n duizenden feestgangers zich op het strand van Koh Phangan om met een Full Moon Party bucket in de hand te feesten onder de volle maan. Wat ontstaan is als een klein gezellig feestje is uitgegroeid tot een wereldberoemd strandfeest van zonsondergang tot zonsopgang. Dit fenomeen is overgewaaid naar Nederland en België en ook hier worden met regelmaat Full Moon Parties georganiseerd. Bij een Full Moon Party horen kleurrijke-neon outfits, fluorescerende schmink en buckets. De gekste figuren en afbeeldingen worden op elkaars lichaam getekend met speciale verf die fluorescerend wordt wanneer die in het licht van een blacklight komt. Qua emmers is er dus veel mogelijk! De uitdaging voor jou om er wat creatief van te maken en op te vallen met jouw emmer. Emmers met deksel bedrukken? Er zijn verschillende bedrijven waar je dit kunt laten doen.