Waardoor is Tag Heuer zo bekend geworden?

W

Tag Heueris tegenwoordig een van de bekendste horlogemerken ter wereld. Ook is het een van de oudste horloge merken. Het merk kent zijn geschiedenis uit verschillende branches en markten. Maar hoe zit het nou precies? Waar is dit geweldig horlogemerk begonnen en hoe is het bekend geworden? Lees snel verder om hierachter te komen!

Waar het horloge van Tag Heuer begon te tikken

Het horlogemerk is van origine begonnen in Zwitserland in 1860. Zo begonnen de mensen met het ontwikkelen van ’s werelds meest precieze uurwerken. Zo begonnen de oprichters met het maken van chronografen. Het duurde dan ook niet lang tot het merk benaderd werd om een nieuwe soort klok te maken. Het uurwerk dat ze zouden gaan maken was bedoeld voor in de auto-industrie. Men wilde namelijk dat het horlogemerk dashboard uurwerken zou gaan fabriceren. Deze uurwerken zouden dan ook een timer hebben waarmee de chauffeurs konden timen, hoelang zij over een trip zouden doen. Dit werd in der tijd ook steeds belangrijker. Door deze deal duurde het ook niet lang tot het merk voor het volgende werd gevraagd.

Tag Heuer kent zijn vele roots ook in de autosport

In de vroege jaren tachtig van de 19e eeuw werd het horlogemerk steeds meer gebruikt in de autosport. Door dat de timing van het uurwerk zo precies is, is deze perfect voor het timen van de rondetijden. Doordat het horlogemerk steeds meer in verband wordt gebracht met de racerij, besluit het ook om een formule 1 team te gaan sponsoren. Dit team was die van Porsche. Hiermee hebben zij enorm veel aandacht gekregen en kon het merk steeds meer groeien. Daarnaast gaf dit ook de mogelijkheid om horloges te maken die in verband gebracht konden worden met het F1 team. Op die manier werd Tag Heuer steeds groter door de automotive branche en door de racerij.