Start de zomer goed met een goed onderhouden tuin!

S

Begin je zomer goed door je tuin tijdig zomerklaar te maken. Zo zit je straks heerlijk in een goed onderhouden tuin te genieten van het prachtige weer. Hoe doe je dit vraag je je af? Hiervoor hebben wij een handig stappenplan opgesteld die jou moet helpen.

1. Een nieuwe start

Na een lange winter heeft je tuin veel te verduren gehad. Vorst, regen en allerlei winterse taferelen hebben hun sporen achter gelaten. Verwijder alle dode bladeren, takken en planten. Zodoende is er weer ruimte voor nieuw leven in je tuin. Heb je een grote tuin en ook veel afval? Dan is het misschien handig om een afvalcontainer te huren.

2. Terras schoonmaken

Ook het terras is niet ongeschonden gebleven in de winterperiode. De tegels kunnen besmeert zijn met een groene aanslag. Pak de hogedrukreiniger en spuit de tegels weer mooi schoon. Als je dan toch bezig bent, pak dan ook direct een doekje en neem alle tuinmeubels af.

3. En door

Nu de tuin en het terras weer helemaal netjes zijn is het tijd voor nieuw leven. Bedenk goed wat je in je tuin wil hebben staan en ga richting het tuincentrum. Denk bijvoorbeeld goed na over de kleurstelling die je wilt gaan toepassen. Ga vervolgens lekker aan de slag met het in de grond zetten van alle nieuwe planten en bloemen. Kijk goed op de labels van de planten en bloemen, want hier staat vaak op aangegeven in welke periode ze het beste geplant kunnen worden.

4. Blijf de tuin onderhouden

Nadat de nieuwe bloemen en planten in de tuin staan is het zaak om het goed te blijven onderhouden. Zorg dat ze voldoende water krijgen en knip af en toe stekjes bij. Haal ook regelmatig een hark door de tuin en een bezem over het terras. Voilá! Jouw tuin en terras is weer helemaal gereed voor de zomer. Nu kun je heerlijk gaan genieten in je strak onderhouden tuin.