Boeken drukken; betaalbaar en professioneel!

B

Boeken drukken; betaalbaar en professioneel!

Boeken drukken is tegenwoordig verrassend betaalbaar. Dit komt mede doordat de techniek van het boeken drukken in de afgelopen jaren erg gemoderniseerd is. Waar vroeger standaard werd gedrukt op grote, zware offset drukpersen, worden tegenwoordig steeds meer boeken digitaal geprint. Zeker de lagere oplages (tot ongeveer 250 stuks) worden digitaal geprint. Dit geldt ook voor Print-On-Demand (POD) opdrachten, waarbij er maar enkele stuks van een bepaald boek gedrukt worden.

Door deze technische ontwikkelingen is boeken drukken steeds toegankelijker geworden voor iedereen. De prijs van boeken drukken is de afgelopen jaren dus ook flink gedaald. Het gevaar daarvan is dat er nieuwe aanbieders op de boekenmarkt zijn gedoken. Dit zijn vaak aanbieders die weinig geven om de kwaliteit van de gedrukte boeken of de begeleiding die zij aan hun klanten bieden. Zolang de drukpersen en printers maar draaien!

Boeken drukken in hoge kwaliteit, met de juiste begeleiding

Wilt u een boek laten drukken? Probeer dan te zoeken naar een betrouwbare leverancier of drukkerij. Een traditionele drukkerij zal doorgaans minder service en hulp verlenen en is daarnaast gebonden aan de drukpersen en printers die ze hebben staan. Vaak betekent dit een minder groot aanbod in mogelijkheden van afwerking of papier etc. Een echte boeken expert of boeken drukkerij is ingericht op het drukken van boeken in alle soorten en maten. Www.boeklatendrukken.nl is bijvoorbeeld zo’n boeken drukkerij. Zij zijn niet gebonden aan een vast machinepark en zoeken bij iedere opdracht (hoe complex deze ook is) naar de beste productiewijze en – ook niet geheel onbelangrijk – waar op dat moment de prijs het scherpst is. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij iedere boekproductie naar volle tevredenheid voor u verzorgen.

Omdat boeken drukken een vak apart is, is het altijd verstandig om voor een partij als www.boeklatendrukken.nl te kiezen wanneer u boeken wilt laten drukken. Zo kunt u er van uitgaan dat u de scherpste prijs betaalt, dat u kunt kiezen uit eindeloze opties voor de afwerking en cover van uw boeken, dat uw boeken van de hoogste kwaliteit zijn en u van A tot Z wordt begeleid door grafische specialisten.

Wat kost het drukken van uw boeken?

U wilt uw boek laten drukken en bent op zoek naar de prijs. De prijs is echter afhankelijk van een hele hoop factoren. Wat voor papier wordt er gebruikt? Wordt het boek in zwart-wit of volledig full-colour gedrukt? En hoe wordt de cover afgewerkt? Uit hoeveel pagina’s bestaat uw boek en wat is het afgewerkte formaat? Wilt u dat er een mooi leeslintje bevestigd wordt of dat ieder boek wordt voorzien van een beschermende laminaat laag?

Sommige (online) aanbieders bieden op hun website een prijscalculator aan om zelf de prijs van uw boekproductie te berekenen. Laat u hierdoor niet misleiden! Vaak komen er nog ‘verrassende’ bijkomende kosten bij, zoals bijvoorbeeld transportkosten of kosten voor technische correcties van uw documenten. Daarnaast zult u zien dat u in deze calculators enorm wordt beperkt in de opties die u kunt kiezen.

Het ‘voorrekenen’ van de prijs van een boek is namelijk nauwelijks te doen. Behalve als er wordt uitgegaan van enkele standaard opties/oplossingen, welke geoptimaliseerd zijn voor de drukpersen of printer die een drukkerij heeft staan. Voor hen is het voornaamste dat uw boek uiteindelijk bij hen op de pers ligt (en liefst zo standaard mogelijk). Daarnaast fluctueert de prijs van o.a. papier en inkt en kunnen zij niet uitwijken naar bijvoorbeeld het buitenland om voor u goedkoper te produceren.

Bij een boeken specialist, zoals www.boeklatendrukken.nl hoeft u hier niet bang voor te zijn. Zij garanderen altijd dezelfde hoge kwaliteit en alle mogelijke opties voor de afwerking van uw boeken. Of u nu 50 boeken wilt laten drukken of 5000. En uiteraard altijd tegen de scherpste prijs in de markt. Is boeken drukken in bijvoorbeeld Slovenië op dit moment goedkoper en kan men daar dezelfde hoge kwaliteit bieden? Dan zullen zij daar inkopen en voor u de scherpste prijs bedingen. Vanwege het schaalvoordeel, kunnen zij deze scherpe inkoopsprijs 1 op 1 doorberekenen aan u, waardoor u zeker bent van de allerhoogste kwaliteit, tegen de allerscherpste prijs!