Wat is glascoating?

W

Glascoating is het aanbrengen van ‘vloeibaar glas’ (ook wel siliciumdioxide genoemd) op de lak van een auto. Glascoating kan bijvoorbeeld gebruikt worden wanneer een persoon zijn auto er als nieuw uit wil laten zien. Dit bied namelijk meer voordelen dan een keer in de maand waxen en behandelen.

En nog niet te spreken over de verkleuring van de lak door middel van UV-straling.

Ook in de winter ligt er natuurlijk nog zout op de weg wat absoluut funest is voor de lak. Er kunnen krassen ontstaan of deukjes van steenslag en ga zo maar door.. Wanneer u zuinig bent op uw auto, is dit niet echt iets waarop u zit te wachten. Gelukkig bestaat er een oplossing om al deze narigheden te voorkomen, glascoating dus! Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de lak en zal ten alle tijden beschermd blijven. En zo is uw auto een stuk aantrekkelijk wanneer u deze bijvoorbeeld verkoopt.

Soorten glascoating  

Op het internet staat verschillende definities betreft glascoating. Om verwarring te voorkomen zijn er hieronder de verschillende glascoatingen vermeld:

Glascoating auto

Dit is een coating op basis van siliciumdioxide wat op de autolak wordt aangebracht. Dit bestand beschermd de autolak tegen krasvorming en is waterbestendig. Meestal geeft dit een glimmende uitstraling aan de lak. Het geeft bescherming van 5 tot 10 jaar en is gemiddeld van € 500,- beschikbaar.

Keramische coating

Dit is zeker verschillend ten opzichte van glascoating. Men denkt vaak dat dit hetzelfde is, omdat het ook een glimmende uitstraling geeft aan de autolak. Ook beschermd het tegen krasvorming en is waterbestendig. Maar keramische coating geeft maar een bescherming van 6 tot 12 maanden! Ook zijn de kosten hiervan minder en is dit beschikbaar vanaf gemiddeld

€ 250,-.

Nano glascoating

Dit is een innovatieve coating die speciaal is ontworpen voor glas. Deze coating komt al een geringe tijd voor in de schoonmaakbranche. De coating zorgt ervoor dat water gemakkelijk van de ramen afrolt en vuil geen hou vast heeft om te hechten aan de ramen. Omdat het product nog door ontwikkeld moet worden heeft het geen lange beschermingsduur. Dit is in verschillende vormen verkrijgbaar zoals in spray / vloeibaar of verwerkt in het glas. Gemiddeld is dit al verkrijgbaar vanaf

€ 50,-. 

Voor dat u een glascoating op uw lak laat aanbrengen laat u zich goed informeren. Vergaar kennis over de bestanddelen, hoelang het bescherming geeft en natuurlijk prijs van de coating.