Kantoor eigen maken

K

Wanneer je als bedrijf naar een nieuw kantoorpand vertrekt of een nieuw kantoorpand overneemt van een oud bedrijf dat er vertrekt zie je vaak dat mensen het kantoor gaan verbouwen of dat ze er aan gaan klussen. Geheel begrijpelijk natuurlijk maar waarom doet men dit?

Visie

Elk bedrijf heeft een eigen visie, aan de hand van deze visie wordt dan ook vaak een kantoor ingedeeld. Als bedrijf wil je iets uitstralen en dit is iets wat voor elk bedrijf verschillend is. Wanneer je een kantoorpand overneemt en je behoudt de oude stand ervan dan kan het voorkomen dat klanten bij binnenkomst het kantoor niet bij het bedrijf vinden passen. Neem als voorbeeld dat je een bedrijf hebt waarbij de kleuren blauw en wit zijn en je alles op banners, je website, offertes in deze kleuren aanduidt, dan verwachten mensen in het kantoor deze kleuren ook terug te zien.

Klussen aan kantoor

De meest voorkomende klussen bij een nieuw kantoor zijn onder andere het vervangen van de vloer- of wandtegels, het schilderen van de muren, vervangen van het meubilair. Het grootste werk is dan ook het vervangen van de vloer- en wandtegels, je gaat hierbij op zoek naar tegels die mooi zijn en natuurlijk jaren meekunnen zonder dat deze beschadigd raken en je ze over een aantal jaar weer kan vervangen. Bij deze klus is het wel belangrijk dat de afwerking goed gaat anders zit je jaren met een tegels met oneffenheden, gelukkig bestaat voor de perfecte afwerking het hulpmiddel tegelkruisjes. Het schilderen van muren gebeurt vaak naar kleuren die voor jouw bedrijf leidend zijn. Ook heeft iedereen een ander idee van het indelen van een kantoor. Ieder heeft een ander beeld voor ogen voor een prettige werkruimte, dit verschilt ook per bedrijf. Zorg dat jouw kantoor straks eigen is en dat iedereen direct herkent dat het jouw bedrijf uitstraalt.