Waarom je een cursus bij de koffie academy moet volgen!

W

Voor veel mensen lijkt het zetten van een goede kop koffie een hele kunst. De machine waarmee barista ’s hun koffiezetten, ziet er ingewikkeld uit en er zijn een hele hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de doorlooptijd van het water en de maling die je gebruikt bij het zetten van de koffie. Hierdoor lijkt het voor veel mensen lastig. Echter heeft de koffie academynu allerlei cursussen waarmee je het zelf kan leren. Hieronder vind je de verschillende onderwerpen waar de lessen over gaan en waardoor jij ook de lekkerste koffie kan gaan zetten!

Wat houdt de basiscursus van de koffie academy in?

Een goede barista wordt je wanneer je de basis goed onder de knie hebt. Een goed begin is het halve werk laten we maar zeggen. Tijdens de basiscursus leer je allereerst hoe je met de machine om moet gaan. Je leert welke knop waarvoor is en hoe je verschillende dingen in moet stellen. Voorbeelden hiervan zijn de temperatuur van de boiler, de doorlooptijd en de hoeveelheid water die gebruikt wordt. Dit zijn allerlei factoren die ervoor zorgen dat de koffie een bepaalde smaak krijgt. Verder leer je in de cursus wat bepaalde dingen met de smaak van je koffie doet. Wanneer je dan een vrij fijne maling gebruikt, zal je een sterkere koffie smaak krijgen. Wanneer je een grove maling gebruikt, dan zal de koffie wat slapper worden. Kortom, je leer al veel tijdens de basis lessen.

Kan je ook nog verder leren bij de koffie academy?

Ja zeker! De basiscursus is pas het begin. Er is veel te leren binnen het vak van barista zijn. Zo kan je bijvoorbeeld veel leren over de eigenschappen van de koffiebonen. De afkomst van de bonen is bijvoorbeeld al heel belangrijk. Ook is de branding van groot belangrijk voor de smaak van de bonen. Kom eens een keertje langs voor meer informatie onder het genot van lekkere koffie!