Viking robotmaaiers: automatisch maaien en bemesten

V

Wil je graag genieten van een prachtig gazon zonder dat je zelf tijd en energie in het onderhoud hoeft te steken? Als je een robotmaaier aanschaft dan is dat zeker mogelijk, want een robotmaaier maait uit zichzelf jouw gazon kort en gezond. Als je een robotmaaier van Viking koopt, dan zorgt jouw maaier er ook nog voor dat het gras wordt gevoed. Dankzij de slimme technologie die Viking bij de robotmaaiers heeft aangebracht, worden de grasresten verpulverd en verspreid over het gazon en dienen de resten als voedingsstof voor het gras. Voor iedere grootte gazon is er een geschikte robotmaaier ontwikkeld.

Kleine en middelgrote tuinen

Voor een kleine tuin is de MI 422 van Viking bijvoorbeeld een perfecte maaier. Doordat de robotmaaier erg klein is, is het apparaat goed wendbaar en kan het in een kleine tuin goed maaien. Maar ook voor een middelgrote tuin is de MI 422 geschikt. Deze robotmaaier van Viking kan namelijk een gazon tot 500 m² onderhouden. Heb jij niveauverschil in de tuin? De iMow MI 422 kan maaien op hellingen tot 35%, dus heeft je gazon zulke hellingen, dan is dit geen enkel probleem.

Groot gazon

Het model MI 632 PC is dankzij de zeer krachtige accu in staat om grasvelden tot 4000 m² te onderhouden. Deze robotmaaier van Viking is op afstand te besturen op de telefoon of tablet middels een handige app. Zo kun je vanaf het terras of je vakantieadres eenvoudig de robotmaaier aansturen. Verder beschikt de MI 632 PC ook over een ingebouwde diefstalbeveiliging. Dit is wel zo handig, want deze functie maakt dat je de maairobot met een gerust hart kunt achterlaten om de klus te klaren. Wanneer de grasrobot wordt opgetild terwijl hij aan het maaien is, dan zorgt een beveiligingssysteem ervoor dat de messen stoppen met maaien; erg handig en veilig als de grasmaaier werkt in een omgeving met kinderen.