Verzorging tuinmeubelen

V

Tegenwoordig bestaan tuinmeubelen uit allerlei soorten materialen. Dat is ideaal om de tuin precies naar smaak in te richten, maar omdat alle producten ook hun eigen verzorging nodig hebben is het wellicht wat verwarrend. Of zelfs iets waar helemaal geen rekening mee wordt gehouden en dat is zonde van je meubelen. Geen of slechte verzorging daarvan zorgt namelijk voor een kortere levensduur van de producten. Daarom geven wij je een aantal tips mee:

  • Tuinmeubelen van metaal of aluminium

Tuinmeubelen van metaal, ijzer of aluminium zijn bestand tegen vorst en neerslag. Daarom kan je deze meubelen tijdens de wintermaanden gewoon buiten op het terras laten staan. Wel is het verstandig om de meubels in te wrijven met autowax, wat zorgt voor een extra beschermingslaag.

  • Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen mogen ook tijdens de koude wintermaanden buiten blijven staan, alleen het materiaal blijft wel mooier als je deze afdekt of onder een afdakje zet. De kleuren zullen hierdoor behouden blijven, waardoor je langer plezier zal hebben van deze meubels.

  • Houten tuinmeubelen

Tuinsets van houtsoorten kan je het best beschermen door ze binnen te zetten. Zorg ervoor dat het een droge en warme plek is zodat het hout niet zal uitdrogen. Tuinmeubelen van hardhout of teak kunnen wel het hele jaar door buiten blijven staan. Als je geen opbergruimte hebt, dek dan de meubels af met luchtdoorlatende hoezen. Het is wellicht een investering maar het zorgt er wel voor dat de meubelen er weer top uit zullen zien. Dek houten tuinmeubels niet af met plastic! Het hout kan dan namelijk gaan rotten of schimmelen.

  • Tuinmeubelen van riet of bamboe

Meubelen van riet of bamboe zijn erg kwetsbaar voor vorst en neerslag, het materiaal kan verbuigen of zelfs breken. Om de meubelen toch een beschermlaag te geven is het een optie om de meubelen met blanke lak te bewerken. Als de meubels gemaakt zijn van wicker dan moet het de winter wel kunnen overleven.

Zijn jouw tuinmeubelen klaar voor het nieuwe jaar?