Gebruik van etiketten

G

Op veel producten die verkocht worden zit een etiket. Loop maar eens een rondje door de een supermarkt. Dan zul je zien dat er op veel etenswaren een etiket zit. Bijvoorbeeld op een potje jam. Maar ook op een fles ketchup of mayonaise zit een etiket. Producten die in een doos verpakt worden hebben vaak geen etiket. Daar is de noodzakelijke informatie vaak op de doos geprint.

Richtlijnen etiketten

Er zijn strenge richtlijnen over welke informatie een fabrikant op het etiket moet zetten. Zo moet een fabrikant onder andere de ingrediënten die in het product zitten vermelden. Andere zaken die op het etiket moeten staan zijn bijvoorbeeld houdbaarheidsdatum en allergie-informatie. Ondanks alle informatie die op het etiket staat, is het nog niet altijd even eenvoudig om deze ook te begrijpen.

Slogans op etiketten

Op veel producten worden slogans geplaatst om consumenten zover te krijgen iets te kopen. Een slogan als ‘Zonder toegevoegd suiker’ wil niet zeggen dat er geen suiker in het product zit. Zo zit er in vruchtensap van nature al veel suiker in. Ook gebeurt het dat er op een product staat dat het ‘0% vet’ bevat. Vet is een smaakmaker. Als je dit uit een product haalt, moet je er vaak weer andere stoffen in stoppen om het nog lekker te laten smaken. Vaak worden er suikers toegevoegd. Ook het omgekeerde gebeurt. Dan wordt er suiker uitgehaald en vet aan toegevoegd. Daarom is het belangrijk om te kijken welke ingrediënten erin zitten.

Streepjescode op etiketten

Behalve informatie over het product, staat er ook altijd een streepjescode op het product. Deze is nodig om bij de kassa de juiste prijs aan te geven en voor voorraadbeheer. Daarnaast staan er ook contactgegevens van de fabrikant op het etiket, zodat je bij vragen de klantenservice kunt benaderen.

Etiketten laten maken

Bij Sticker.nl kun je etiketten laten maken. Uiteraard kun je losse etiketten bestellen. Sticker.nl heeft echter ook etiketten op rol. Het voordeel daarvan is dat je de rollen in een etiketteermachine of dispenser kunt doen. Daardoor zijn de etiketten gemakkelijk aan te brengen. Bij Sticker.nl kun je kiezen uit papieren of kunststof etiketten. Ook kun je zelf bepalen hoe je de stickers op rol geplaatst wil hebben. Tijdens het bestellen kun je zien welke mogelijkheden er zijn en daaruit een keuze maken.