Een goede lensvloeistof is essentieel voor het dragen van lenzen

E

Je ogen zijn één van de belangrijkste dingen van je lichaam. Je doet er alles mee en veel mensen zouden niet weten wat ze zonder zicht zouden moeten. Daarentegen zijn er veel mensen die een verminderde zicht hebben. Deze mensen dragen dan een bril of lenzen. Deze lenzen moeten wel in goede vorm en bacterievrij gehouden worden. Een goede lensvloeistof is dan essentieel! Het zorgt ervoor dat jouw lenzen en dus ook jouw ogen in goede conditie blijven.

Lensvloeistof beschermt jouw ogen tegen vuil van buitenaf

Lenzen zijn altijd erg gevoelig voor verontreiniging. De buitenlucht kan miljoenen bacteriën met zich mee brengen, welke ook op je lenzen terecht kunnen komen. Je ogen kunnen dit voor een groot gedeelte zelf oplossen, maar wanneer je je lenzen uit doet, dan gaat het fout. De bacteriën kunnen zich dan gaan vermenigvuldigen en wanneer je je lenzen dan weer in doet, kan je hier veel last van gaan hebben. Daarom is het belangrijk om je lenzen in een goede vloeistof te bewaren. De vloeistof is namelijk zo ontwikkeld dat het de bacteriën tegen gaat. Ook worden de bacteriën volledig uitgeroeid worden waardoor je, jouw lenzen weer veilig in kan zetten. Dit alles bevordert dus het draagcomfort en de veiligheid tegen de miljoenen bacteriën. Natuurlijk moet er wel gezegd worden dat wanneer de lenzen een keertje niet in de goede vloeistof liggen, dat dit niet extreem veel kwaad kan. Maar het is aan te raden dit te vermijden en gewoon goede vloeistof te gebruiken.

Lensvloeistof moet bij je passen

Net zoals dat er meerdere soorten lenzen zijn, zijn er ook meerdere soorten vloeistoffen. Het kan voorkomen dat je niet goed tegen het ene soort kan, en juist weer goed tegen de andere. Het zit hem hier in de bestandsdelen van de vloeistof, en waar je lenzen van zijn gemaakt. De kwestie is is dat je het allemaal zou moeten uitproberen om de goede te vinden.