Aan welke functies voldoen matten?

A

Functie van een mat

Een mat heeft vaak twee belangrijke functies, namelijk het schoonmaken van schoenen voordat je een ruimte betreedt of voor het aankleden van een ruimte om er een nettere en mooiere ruimte van te maken. Matten kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals katoen, nylon, rubber of jute, allen die dienen voor verschillende functies. Voor bij de voordeur, zou je dus een schoonloopmat of droogloopmat nodig hebben. 

Soorten matten

1.      De deurmat

Dit is vaak een vierkante of rechthoekige deurmat, die geplaatst is voor of achter de voordeur zodat mensen hun schoenzolen schoon kunnen maken voor ze de ruimte betreden. Zo wordt niet de kamer besmeert met viezigheden van buiten.

2.      Kabinet mat

Deze mat is gemaakt van rubber en functioneert als een verdediging voor keuken-lades. Wanneer er schimmelvorming of een waterlek is, dan kan deze mat deze opvangen en voorkomen dat de viezigheid zich verder verspreidt.

3.      Badkamer mat

Deze mat wordt hedendaags veel gebruikt om een warm, non-slip oppervlakte te maken. Deze mat kan vaak ook wat water absorberen en is hiermee ideaal om te plaatsen op uw badkamer of andere ruimtes waar het vaak glad is in verband met water.

4.      Placemat

Deze mat wordt gebruikt om borden op te leggen bij het avondeten. Als iemand veel eten knoeit langs het bord, dan worden deze opgevangen door de placemat en hoeft er niet veel te worden opgeruimd indien er veel is geknoeid.

Beste keuze

Uiteraard zijn er ook nog andere soorten matten zoals auto-matten, anti-vermoeidheidsmatten, barmatten en slipmatten. Hoewel, elke mat is gemaakt voor een bepaalde functie. Het is hierom belangrijk om jezelf goed te oriënteren wat betreft matkeuzes. Als u meer wilt lezen over matkeuzes, dan kunt u hier meer informatie vinden. Hopelijk kunt u hiermee de ideale mat vinden voor bij u thuis!