Bewust van het milieu

B

Tegenwoordig is de sociale druk steeds groter geworden, dit merk je alleen als je kijkt naar hoeveel meer mensen nu om het milieu geven dan dat vroeger het geval was. Bijna bij elk gezin thuis zijn we tegenwoordig bewust bezig met het scheiden van afval, plastic in een aparte zak, blikken in een aparte bak en ga zo maar door. Het lijkt erop dat mensen zich meer bewust zijn geworden van wat voor schade wij als personen kunnen toebrengen aan de wereld en hoe we ons doen en laten kunnen verbeteren ook toch nog je steentje bij te dragen een gezondere planeet.

Recyclen

Behalve het scheiden van afval is het natuurlijk goed om spullen te recyclen in plaats van meteen weg te gooien. Neem bijvoorbeeld een bedrijf wat op zoek is naar een tijdelijk kantoor, je kan een heel nieuw gebouw laten bouwen wat er daarna puur voor de sier staat of een tijdelijke kantoorunit aanschaffen die eerst nog geproduceerd moet worden maar je kan er ook voor kiezen om een gebruikte kantoorunit aan te schaffen. Zo hoeft er niet speciaal een nieuwe geproduceerd te worden voor die paar weken/maanden dat je hem nodig hebt, én zo help je weer een beetje mee aan een beter milieu.

Zwerfafval probleem

Wanneer je met de auto of de fiets onderweg bent of aan het wandelen dan zie je links, rechts altijd wel afval liggen van mensen die te lui zijn om te wachten tot ze thuis zijn of gewoonweg te lui zijn om te wachten tot ze een prullenbak tegenkomen en het dan maar op de grond gooien. Ook hier kan je zelf wat tegen doen. Wanneer je bijvoorbeeld wandelt met de hond, neem een vuilniszakje mee en ruim onderweg wat afval op dat je tegenkomt. Als is het misschien niet veel het is toch weer meer dan dat je helemaal niks doet. Elk beetje helpt!