Zelf sieraden maken, altijd wat nieuws bij je outfit

Z

Sieraden maken is een hele leuke hobby, en het mooie is, je hebt altijd een passend sieraad bij je outfit. Met kralen kun je alle kant op qua kleur en vorm. Soms is een eenvoudige hanger aan een leren koord precies wat je zoekt. Zelf sieraden maken hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Met eenvoudige glaskraaltjes en metalen kralen kun je een net zo mooi effect bereiken als met duurdere kralen.

sieraden-maken1-0618.jpg

Hoe begin je met zelf sieraden maken met kralen?

In basis is het natuurlijk heel eenvoudig: je rijgt kralen op een draad of stift (voor oorbellen). Dan komt er nog een stukje afwerking bij en je kunt je sieraad gelijk om. Bij een ketting heb je uiteraard een slotje nodig, bij een armband soms. Een armband kun je namelijk ook heel goed rijgen op elastisch draad. Daar maak je gewoon een knoopje in en je armband is klaar.

Bij oorbellen maken gaat het erom dat je een oogje maakt om de hanger aan het oorhaakje te bevestigen.

Bij edelsteenkralen.nl vind je uitleg over het maken van kettingen, armbanden en oorbellen. Het wordt stap voor stap uitgelegd, verduidelijkt met foto’s.

sieraden-maken2-0618.jpg

Kant-en-klare sieradenpakketjes

Als je voor je eerste sieradenproject eerst op zeker wilt spelen, kun je ook een sieradenpakketje uitzoeken. Deze sieraden worden apart ontworpen voor edelsteenkralen.nl en in zeer beperkte oplage. Maximaal zo’n tien sets per ontwerp, dus je hebt zeker een uniek sieraad.

In het sieradenpakketjes zijn alle onderdelen en kralen inbegrepen, en ook de handleiding om dat sieraad te maken. Het gereedschap, zoals een kniptang, rondbektang platbektang of secondelijm zijn niet inbegrepen. Voor sommige sieraden is geen gereedschap nodig.

Geef sieraden maken als hobby een kans door leuke kralen en onderdelen op voorraad te nemen. Als je wat materiaal te kiezen hebt, wordt het leuker en gemakkelijker om een sieraad samen te stellen. 

turkoois-oorbellen-2a.jpg