Tien tips voor goede glasbewassing

T

Een prachtige schone ruit, waar de zonnestralen jouw huis door verlichten. Totdat de (klein)kinderen langs zijn geweest.. Vervolgens zie je, je net schoongemaakte ruiten weer onder de vinger- en gezichtsafdrukken zitten. Je hebt natuurlijk geen zin meer in een uitgebreide glasbewassing. Gebruik onderstaande tips om jouw ruiten weer stralend schoon te maken!

Glasbewassing – 10 tips

Gebruik de zeem van boven naar beneden voor streeploze ramen. Op deze manier voorkom je dat er vieze druppels over je schone ruit glijden.

Schaf een trekker aan. Zo kan je al het water makkelijk wegvegen. Een trekker met lange steel zorgt ervoor dat je moeiteloos bij alle plekken kan komen.

Was je ramen niet in de volle zon. Een bewolkte dag is beter. Hierdoor drogen de ramen minder snel. Zo voorkom je dat zeepresten en strepen ontstaan.

Maak gebruik van wattenstaafjes om de hoekjes schoon te maken. Met een grote spons bereik je nooit de vuiligheid in kleine hoekjes of bochtjes. Wattenstaafjes zijn hiervoor ideaal.

Een oud T-shirt pluist niet en werkt absorberend. Zo maak je jouw ramen glanzend, zonder resten van je schoonmaakdoek.

Zorg ervoor dat je de houten kozijnen zo min mogelijk raakt met schoonmaakmiddelen en water. Deze doen niet veel goeds voor het hout. Bij overmatig gebruik kan het houtwerk beschadigen.

Meng een kop ontsmettingsmiddel, een kop water en een eetlepel azijn: Tadaa.. je eigen schoonmaakmiddel. Zonder chemische middelen toch een mooie glans.

Glanzen uw ramen nog niet genoeg? Voeg een scheutje glansspoelmiddel toe aan je schoonmaakemmer. Hierdoor zal je duidelijk verschil zien.

Blijven er toch strepen ontstaan? Gebruik oude kranten om je raam te polijsten. Maak een grote prop en wrijf over het raam om strepen te doen verdwijnen!

De glasbewassing is geen haast klus. Neem hier rustig de tijd voor. Hierdoor krijg je een optimaal resultaat. Muziek aan en lekker genieten van de frisse buitenlucht.