Premium PLA Geel

P

De premium lijn van het PLA heeft net iets meer dan de basic lijn van het PLA heeft. Premium PLA Geel is daar een voorbeeld van. Dit is een soort filament dat erom bekend staat dat het kwalitatief erg sterk is. Dit komt onder andere omdat het niet werkt met schadelijke gassen die soms van plastic af kunnen komen. Doordat het PLA bestaat uit maisolie, krijg je een zoetige geur van het product en is het produceren van een object met een 3D printer ook qua geur goed te doen. Ook kost het produceren van PLA nauwelijks energie, omdat het van maisolie gemaakt is. Hoe dit verder in zijn werk gaat, staat hieronder beschreven.

Hoe gaat het printen met PLA in zijn werk?

Als je gaat printen met Premium PLA Geel, dan zal je merken dat je heel veel voordelen hebt met PLA die je met andere filamenten niet hebt. Ten eerste gaat het printen met PLA al met een temperatuur rond de 50 graden Celsius. Dit scheelt niet alleen in temperatuur, maar ook met de stroom die je er anders in had moeten stoppen. Daarnaast hoef je bij het PLA niet te werken met een verwarmd bed of een verwarmde kamer. Dit scheelt ook ontzettend veel stroom. Daarnaast zal het product dus geen plastic geur afgeven.Warping en andere fouten in het printen

Je kunt je ook afvragen in hoeverre Premium PLA Geel last heeft van warping. Dit is de benaming die we geven aan het proces waarin het product gaat krom trekken tijdens het printen. De ervaring leert dat deze soort PLA hier nauwelijks last van heeft. Dit geldt ook voor andere foutjes in het printen. Deze soort PLA  filament staat erom bekend om zeer nauwkeurig te zijn en om nauwelijks fouten te printen. Ook scheuren achteraf in het product komen nauwelijks voor.