Glasvezelkabel is essentieel voor groot internetverbruik

G

Het internet maakt tegenwoordig een groot gedeelte van ons leven uit. We hebben allemaal een mobiele telefoon met 4G om daarmee in verbinding te staan met het internet. Natuurlijk willen we dit thuis ook en daarom willen we de beste verbinding voor in huis. Thuis willen we dan ook kunnen internetten, tv series streamen, dingen downloaden en online gamen. Echter is het natuurlijk ook zo dat bedrijven ook erg veel met internet doen. Zo hebben zij hun eigen website en webshop waarvan een server draait. Maar ook hebben zij binnen het bedrijf veel computers staan. Om er voor te zorgen dat dit allemaal blijft draaien heb je glasvezelkabel nodig!

 

Glasvezelkabel zorgt voor een snel en betrouwbaar internet

Zoals hierboven is gesteld is het zo dat een groot gedeelte van de bedrijfsvoering en het gemak thuis wordt bepaald door de snelheid van het internet. Echter is het niet voor iedereen duidelijk wat deze snelheid nou precies bepaald. Het zit als volgt: internetsnelheid wordt niet alleen door de provider of ontvangst bepaald, ook komt dit door bandbreedte. Bandbreedte is heel simpel gezegd de hoeveelheid ruimte die er is op de internetkabel. De ruimte geeft namelijk de mogelijkheid aan data om geüpload en gedownload te worden. Hoe meer ruimte er in de kabel is, des te sneller het internet wordt. Ook zorgt dit er voor dat de snelheid constant blijft en daarom ook voor betrouwbaar internet zorgt.

Glasvezelkabel is essentieel voor bedrijven

Tegenwoordig wordt er bij bedrijven ook steeds meer vertrouwd op het internet. Zo staan er op kantoren heel veel computers die allemaal op internet moeten werken. Dit zorgt er echter wel voor dat het er veel gebruik wordt gemaakt van de bandbreedte. Wanneer deze dan ook groot is kunnen er meer apparaten goed werken op het zelfde netwerk. Dit scheelt veel wachttijd en frustratie binnen het bedrijf.