Aanleg hockeyveld is niet zomaar gedaan

A

Het is belangrijk voor wijken dat er voor de kinderen een plek is waar ze lekker kunnen sporten. Het gaat hier dan vaak over verschillende sportvelden die in de wijken zijn te vinden. Vaak zijn dit voetbal of basketbalvelden. Aanleg hockeyveld begint nu ook steeds meer op te komen. Het hockey is ook een redelijk populaire sport aan het worden in Nederland. Echter komt er nog veel kijken bij het aanleggen van een dergelijk veld. In dit artikel lees je wat er allemaal bij komt kijken, en ook hoe dit adviesburo je kan helpen bij het uitvoeren.

 

Aanleg hockeyveld kan pas gedaan worden na een bodemonderzoek en opzet plan

Men kan pas beginnen met het aanleggen van het veld, nadat er een goed onderzoek gedaan is naar de omgeving. Hier hebben we het dan over de omgeving waar het veld komt te liggen. Er moet namelijk genoeg belangstelling zijn om het aanleggen rendabel te maken. Anders is het enorm zonde van het geld en van de ruimte in de week. Wanneer blijkt dat er genoeg ruimte is, dan wordt er allereerst een bodemonderzoek uitgevoerd worden. Bij dit onderzoek wordt er gekeken naar de gesteldheid van de bodem. Zo wordt er gekeken uit wat voor lagen de bodem bestaat en wat voor fundering er het beste gebruikt kan worden. Ook wordt er gekeken naar de water voorzieningen en dergelijke.

 

Aanleg hockeyveld gaat niet zonder regels

Het aanleggen van een veld is jammer genoeg niet zo gedaan. Ook is er niet veel vrijheid bij het aanleggen van een veld. Het is namelijk zo dat het NOC*NSF nauw is met de regels wat betreft sportvelden. De regel en wetgeving van deze instantie moet dan ook nauwkeurig nageleefd worden. Wanneer het veld in opdracht van een sportvereniging wordt gelegd, dan zijn de regels nog strenger en moeten deze na geleefd worden.