De juiste steam vent silencer is het investeren waard

D

Mensen hebben vaak de associatie dat wanneer je in de zware industrie werkt, dat dit ongezond is voor je. Dit klopt ook wel, echter wordt er altijd veel voorzorgsmaatregelen getroffen. Echter wordt dat niet vaak gedaan op het gebied van geluid en gehoorbeschadiging. De lucht uitlaten die gebruikt worden binnen de zware industrie, maken erg veel lawaai. Dit lawaai kan gigantisch oplopen en schadelijk zijn. Het is dus belangrijk om te investeren in een goede steam vent silencer.

 

Een goede steam vent silencer maakt de omgeving veiliger

De verschillende uitlaten die gebruikt worden bij de zware industrie, produceren een enorm geluidsniveau. Het geluidsniveau die hieruit ontstaat kan tot wel 160 dB oplopen. Dit is natuurlijk enorm schadelijk voor het gehoor. Om het wat meer beeld te geven, de schade grens ligt al bij 80 dB. Natuurlijk is dit ook gebonden aan tijd. Echter is het wel zo dat je maar voor een zeer korte periode in een omgeving kan zijn met 160 dB. Daarom is het belangrijk om een goede demper aan te schaffen. Deze demper zorgt er dan voor dat het geluidsniveau enorm naar beneden wordt gehaald. Zo wordt het niveau van 160 dB, naar 90 dB verlaagd. Aangezien de uitlaten maar kort open staan, zal dit geen schade veroorzaken bij degene die in de buurt zijn.

De goede steam vent silencer zorgen ook voor een fijnere omgeving

Naast dat de uitlaten voor gehoorschade zorgen, zijn er nog meer bij effecten die veroorzaakt worden. één daarvan is dat de mensen die in de omgeving zijn, elkaar niet goed kunnen verstaan. Door het hele hoge geluidsniveau wordt het steeds moeilijker voor de mensen om met elkaar te communiceren. Dit is allereerst vervelend doordat men steeds om herhaling moet vragen. Ook is het vervelend omdat taken die worden overgedragen, verkeerd worden verstaan en dus ook verkeerd worden uitgevoerd.