Waarom industrial silencers het investeren waard zijn

W

De zware industrie is niet voor niets bekend als zware industrie. Er wordt veel gebruik gemaakt van grote, zware machines en er is altijd veel lawaai. Dit lawaai is meestal afkomstig van grote luchtuitlaten. Deze uitlaten brengen veel gevaar met zich mee voor de werknemers en voor de omgeving. Industrial silencers zijn het investeren waard. In dit artikel lees je waarom deze dempers essentieel zijn voor de zware industrie.

Industrial silencers maken de omgeving veiliger

Zoals hierboven is gesteld is het zo dat luchtuitlaten, enorm veel lawaai produceren. Deze luchtuitlaten zijn echter essentieel voor de werking van de meeste machines. Het geluidsniveau die geproduceerd wordt is echter enorm hoog. Het niveau loopt al snel op naar zo’n 150 tot 160 decibel. Dit is natuurlijk enorm schadelijk voor het gehoor, ook al wordt je er kort aan bloot gesteld. Het is zo dat het menselijk oor niet meteen schade oploopt bij het horen van een hard geluid. Dit gaat met mate het volume hoger wordt. bij die 150 tot 160 dB is de schade vrijwel direct. Uiteraard is dit niet de bedoeling en is het verstandig om in de dempers te investeren. De dempers zorgen er namelijk voor dat het geluid flink wordt ingetoomd. Het geluidsniveau wordt door de dempers terug gebracht naar ongeveer 90 dB. Dit is al een stuk minder schadelijk voor het gehoor en voor de werk omgeving.

Industrial silencers maken de werkomgeving een stuk fijner

Naast dat de uitlaten de omgeving onveilig maken, is het zo dat de uitlaten ook voor een ongemakkelijke omgeving zorgen. Het wordt namelijk niet makkelijk gemaakt om te communiceren met de andere werknemers. Het is begrijpelijk dat er veel om herhaling gevraagd moet worden, wat flink vervelend kan zijn. Ook zorgt het er voor dat er veel miscommunicatie voorkomt. Wat uiteindelijk weer tot fouten komt.