Verbeteren van processen binnen uw bedrijf

V

Het verbeteren van interne bedrijfsprocessen lijkt vaak simpel aangezien problemen al in kaart zijn gebracht, maar de uitvoering hiervan is vaak moeilijker dan verwacht. Denk bijvoorbeeld aan vragen als; wat is voor ons de meest effectieve werkwijze? Hoe weten we zeker dat deze vernieuwingen ons ook echt gaan helpen? Graag geef ik u hieronder enkele tips waarmee u aan de slag kan om bedrijfsprocessen te verbeteren binnen uw bedrijf!

Tips en ideeën

1.      Input van werknemers

Het klinkt voor de hand liggend maar wordt niet vaak toegepast. De werknemers weten namelijk het beste wat effectiever kan en op welke manier er verbetering mogelijk is. Geef werknemers zelf de mogelijkheid om verbeteringen toe te passen, overvloed ze dus niet met werkdruk en beloon medewerkers hiervoor!

2.      ICT automatiseringen

Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het gebruikmaken van ICT om bedrijven intern effectiever te laten opereren. Denk hierbij aan een nieuwe portal, een nieuwe server of een nieuwe online procedure van contracten tekenen. De IT-bedrijven Eindhoven sparren hier graag over mee met u en hebben meer mogelijkheden in huis dan u verwacht!

3.      Specialist inhuren

Het is mogelijk om een extern persoon in te huren die gespecialiseerd is in het optimaliseren van interne bedrijfsprocessen. Hij of zij zal dan meelopen in het bedrijf, iedereen ondervragen en zo duidelijk in kaart brengen wat er nou verkeerd gaat, wat er goed gaat en op welke wijze er dus dingen beter kunnen. Het kan best prijzig zijn om hier iemand voor in te schakelen maar dit werkt wel effectief!

4.      Planningen

Het aanbrengen van tijdsplanningen en het bijhouden van werkzaamheden die worden verricht door werknemers kan snel meer inzicht brengen in waar optimalisatie plaats kan vinden. Hierover moet wel minstens één persoon verantwoordelijkheid voor nemen, anders zal hier niet veel mee worden bereikt!