Partner in staalbouw

P

AGB Bouw, jouw partner in staalbouw.

Met staal kun je een hele hoop, dat is één ding wat zeker is. Naast dat er veel kunstwerken gemaakt kunnen worden zijn er ook vele staalconstructies. Staalbouw, in de agrarische sector een veelvoorkomende manier van bouwen. Rijd maar eens langs bij een willekeurige veehouder en je ziet gelijk dat minstens een hal, stal, loods of schuur is gebouwd van staal.

Het grote voordeel is tijd

Een groot voordeel van staalbouw is dat een staalconstructie snel is opgebouwd en de oplevering van een klein- of grootschalig project snel kan plaatsvinden. Tijd, het grootste voordeel van staalbouw. We leven tenslotte toch in een tijd waar tijd telt en tijd is geld. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren van agrariërs die in een mum van tijd snel willen uitbreiden. Dan is een staalconstructie natuurlijk de ideale oplossing.

Staalconservering

Helaas heeft ieder voordeel ook een nadeel, zo ook met staal. Een staalconstructie kan te maken krijgen met natuurlijke oxidatie, dit brengt behoorlijk wat risico’s met zich mee op naast menselijk gebied maar ook op dierlijk gebied. Om dit nadeel zo veel mogelijk te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van staalconservering. Staalconservering, ik hoor je denken, wat bedoel je daar mee: met staalconservering bedoelen we het staal zo bewerken dat de impact van natuurlijke oxidatie zo veel mogelijk wordt beperkt. Dit kan op verschillende manieren:

  1. Thermisch verzinken van staal.
  2. Natlakken van staal.
  3. Poedercoating aanbrengen.
  4. Stralen van het staal.

Door onder andere op deze manieren het staal te bewerken, is ook AGB Bouw bezig met de veiligheid van mens en dier tijdens haar werkzaamheden omtrent staalbouw.

Wat zijn jouw mogelijkheden?

Wil je meer informatie over staalbouw of juist over AGB Bouw, neem dan geheel vrijblijvend contact op en plan eens een vrijblijvend adviesgesprek in om te zien wat jouw mogelijkheden zijn op het gebied van staalbouw.