Maak je eigen drone met Lego

M

Een drone is een onbemand luchtvaartuig oftewel een bestuurbaar luchtvaarttuig of een luchtvaartuig dat een van voren bepaalde vliegroute vliegt. Zelf een drone maken om er daarna mee te gaan vliegen is natuurlijk nog veel leuker, ook dat is nu mogelijk zodat je nog meer plezier hebt van je drone. Je eigen drone maken? Ja je eigen drone maken kan inderdaad.

Drone van lego

Er is een nieuw product op de markt genaamd Flybrix, Flybrix is een pakket waarmee jij je eigen drone kan maken. Dit doe je door middel van lego en elektronica. Je eigen drone maken klinkt misschien lastig, maar dat valt heel erg mee. In een kwartier heb jij je eigen drone gemaakt. Met de drone kit kun je verschillende soorten drones maken, namelijk een drone met vier, zes of acht propellers. De drone kit bevat lego, een aantal motortjes, acht propellers, een voorgeprogrammeerd Arduino-moederbord en meerdere piloten. Ook kun je er een afstandsbediening bij krijgen, maar dan moet je wel meer betalen. Je kan de drone besturen door middel van de afstandsbediening of via een app op je telefoon. Het idee is dat elke drone een andere piloot heeft. Een erg leuk idee van Flybrix.

Waarom een drone van Lego?

Natuurlijk is een drone in elkaar zetten heel erg leuk, maar daarnaast is het bouwen van een drone ook erg leerzaam. De makers van de drone kit willen dan ook niet alleen dat de drone kit wordt gezien als speelgoed, maar ze willen ook dat jongeren door het maken van de drone er het spelen met de drone interesse krijgen in techniek. De drone van Flybrix is dus niet alleen makkelijk en leuk om in elkaar te zetten, maar ook nog eens leerzaam.