Ik wil een dakgoot aanleggen, waar moet ik op letten?

I

Is je oude dakgoot aan vernieuwing toe of ga je simpelweg gewoon een nieuwe plaatsen. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het plaatsen van een PVC dakgoot. Om je op de goede weg te helpen hebben wij een aantal praktische tips voor je opgesteld.

1.      Welke afmeting is juist?

Om het regenwater goed af te voeren moet je een dakgoot hebben met een juiste afmeting. Wanneer de goot te klein is zal het regenwater overlopen en dat wil je natuurlijk niet. Daarom zal je als eerst een juiste afmeting moeten bepalen. Dit doe je aan de hand van je dakoppervlakte. Wanneer je deze weet kun je in het onderstaande schema kijken voor de afmeting die je nodig hebt.

–         Kleiner dan 60 m² – Dakgoot van 100mm

–         Kleiner dan 100m² – Dakgoot van 125mm

–         Kleiner dan 130m² – Dakgoot van 150mm

–         Kleiner dan 150m³ – Dakgoot van 180mm

2.      Welke materialen moet ik gebruiken?

Om de dakgoot juist te bevestigen zal je uiteraard hulpmiddelen moeten gebruiken. Gootbeugels, eindstukken en een uitloop zijn materialen die je altijd nodig hebt. Maar daarnaast kan het zijn dat je ook andere stukken nodig hebt. Bijvoorbeeld voor het verbinden van diverse dakgoten. Hiervoor gebruik je, ja je raad het al, verbindingsstukken. Moet je dakgoot de hoek om? Gebruik dan een binnen- of buitenhoek. Welke stukken je nodig hebt kan een expert als beste vaststellen. Daarom kan het je aangeraden worden om er een te raadplegen voordat je bezig gaat.